Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

Breadcrumbs

• Home
  • >
  • remykwak
  • >
  • Footsteps of inca's and the highlands of patagonia
    • From recreational diver to profesional diver
    • The long railjourney
    • Footsteps of inca's and the highlands of patagonia
    • maya's all over the place
    • Bijbelse ontdekkingsreis
    • Er even tussenuit..
    • Verre liefde
    • The land of the long white cloud and a bit of Asia

Koh Tao 19:00 sitemap

Je bekijkt de reis...

Footsteps of inca's and the highlands of patagonia

<? echo $this->currentTravelTitle; ?>

Nu in:

Was in:

En nog

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Remy via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 15-03-2015 isla de pascua (3)
  • 05-03-2015 santiago met ... (4)
  • 02-03-2015 avontuur (2)
  • 27-02-2015 water en vuur (2)
  • 24-02-2015 geschiedenis (5)

Statistieken

Dit dagboek is 12887 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag geschiedenis

Toon op kaart

24 februari 2015 | Door: remy

Aantal keer bekeken 98   Aantal reacties 5   Ancud, Chili
a A

geschiedenis

De laatste keer de grens over. Ik heb dag gezegd tegen Argentinië en reis verder alleen nog in Chili. Ik heb het maar weer over de heenreis even. Hoeveel bergen en bossen ik al gezien heb, maakt niet uit, maar weer opnieuw vond ik de de rit indrukwekkend. Welliswaar is er maar één weg, maar de bergen, meren, bossen en lege vlaktes zijn ongelooflijk. Ik kan er maar geen genoeg van krijgen. Ik zit me serieus af te vragen hoe ik ooit weer in Nederland kan wennen na dit alles. Gelukkig hoef ik nu de grens niet meer over, want het duurde weer een eeuwigheid. Totaal was de busrit een uurtje of 6 en veranderde het landschap keer op keer weer, dat was positief. In Chili waren er een paar stops om mensen eruit te zetten. Eerst Osorno en Llanquehue, dan Puerto Varas en daarna reed de bus nog door naar Puerto Montt. 2 stops liggen aan een groot meer en bij Llanquehue kan je recht naar de overkant kijken en de osorno vulkaan zien, deze ligt trouwens niet dichtbij de stad Osorno, maar is juist goed te bereiken vanuit Puerto Varas. Dit was een schitterend uitzicht. Dit is gewoon de perfecte vulkaan. Over de vulkaan later meer, ik ging er ook heen op excursie.

Ik kwam aan in puerto varas en ging de dag erop even van de route af om naar chiloé te gaan. Dat is een groot eiland van chili. Er gaan niet veel backpackers heen, maar de mensen die er waren, hebben me dit aangeraden. Om naar het eiland te komen had wat voeten in de aarde. Ik kon geen directe bus krijgen, dus ik ging eerst naar puerto montt met een minibus, wat ze goed geregeld hebben hier. Het is een soort shuttlebus en in 25 minuten ben je over. Leuke ervaring. In puerto montt is niks te beleven. Dat wist ik al, maar het is erger dan ik verwachte. Dit is een havenstadje van chili en als ik niet wist dat ik in chili was zou ik zelfs geloven dat ik in een havenstadje van Thailand ben aangekomen. Stinkt naar vis (echt stinken), vieze gebouwen en straten en het enige interessante is het busstation met kleine eettentjes etc. Ik was hier 4 uur lang om toch even er geweest te zijn en het te zien, maar dat vond ik best lang. Toen stapte ik op een bus naar Ancud. Halverwege gingen we met de pond over naar het eiland Chiloé.

Er word veel gezegd blijf niet te lang in ancud, maar ik had het er wel naar mijn zin. Ook het hostel is het noemen waard. Erg gastvrij, behulpzaam en gezellig. Op zondag heb ik een uitstekende lunch gehad. Een traditioneel gerecht van dit eiland. Het heet Curanto en bevat 2 soorten mosselen, varkensvlees, kippenbout en een aardappel en 2 soorten eigengemaakt brood. Dit ruim 6000 jaar oude gerecht word in de grond gemaakt als een soort barbecue met als kolen, stenen. Ze gebruiken ook grote bladeren om alle warmte en rook binnen te houden. Eigenlijk word het gerecht dus gerookt en het is zo lekker. Eigenlijk is het heel simpel te maken. Je gooit eerst de mosselen op de stenen, dan het vlees en dan op een doek het brood. Vervolgens vauw je de bladeren eromheen en bedek je het met plaggen. Wacht een uurtje en het is supergaar en mals. En je weet zeker dat je geen diner meer hoeft.

Op het eiland stikt het van de kerken en er is ook een kerkenmuseum in ancud waar je ruim 10 kerken in miniatuur kan bewonderen. Deze kerken zijn honderden jaren geleden gebouwd en nog steeds in gebruik. De meeste staan in het midden van het eiland waar voiral locals wonen en werken.

Na de dikke lunch heb ik 's avonds zonsondergang gezien bij het spaanse fort uit 1770. Wat trouwens een best mooi gezicht was. Ik zag nog net in het gloren van de zon een dolfijn door het licht springen. Chili kent 17 soorten dolfijnen en daarnaast heeft het een grote migratie het hele jaar door van vogels van het noorden, maar ook van het zuiden. Ik heb hier verschillende vogels gezien en er zijn meer rare vogels dan alleen de kiwi van nieuw zeeland.

Chiloé, geen grote toeristenattractie, maar wat een mooi eiland. In 1960 had chili de grootste aardbeving van 9.5 en dat is nog wel te zien. Op een dag heb ik een fiets gehuurd en fietste door de straten met gekleurde huizen en allemaal verschillend. Daarna fietste ik een half uur naar het strand om lekker te genieten van de oceaan en het strand dat chili veel te bieden heeft. Aan het einde van de middag ging ik op een pinguintour en kwam wat meer te weten over dit eiland. Ze maken energie op van solarpannels en wist je dat de eilanden van de pinguins op chiloé door de aardbeving van 1960 uitelkaar zijn gerukt? Ze hebben nu eigenlijk meer eilanden dan voorheen. (Bofkont.) Wij reden over een zandweg wat ze de secundaire road noemen en hadden onderweg een paar vieuwpoints wat mij erg deed denken aan de tijd van nieuw zeeland. Die natuur is schitterend. Er staan hier trouwens werkelijk nieuw zeelandse palmbomen, overgekomen van Oceanië. Na de D-tour kwamen we aan bij de boot en de pinguïns. Mijn gids had de beste bemanning geregeld en zo werd het ritje erg interessant. de zee was ruig tussen de eilanden en klapte met geweld op de rotsen. De pinguïns schijnt het allemaal niet uit te maken en gingen rustig door met wat ze deden. Niks doen. Het zijn uitstekende klimmers, lieten er een paar zien, maar de meeste zaten je gewoon aan te kijken. Ik heb zelfs een paar jagende zee-otters gezien. Wat een grappige beestjes. Nieuwsgierig en altijd in voor fun. Dit was mijn chiloé experience en nou weer terug op de route.

Reageren
Vorige bericht » « Volgende bericht

Reacties (5)

25 februari 2015 01:57 | Door: Yvo

Hey man, wéér in Chili; wat een ellende! En wat een medelijden heb ik met je... De natuur ligt je wel heel goed begrijp ik. We hadden het er vandaag nog met papa, Laura, Erik (en Liva) over dat wij toch allemaal heel verschillend zijn. Het lijkt me gaaf om alles wat jij ziet ook mee te maken, maar zo eenvoudig overnachten zoals in een tent soms gaat mij dan weer wat ver. Met je verhalen blijf ik toch ook goed bij. Ik begreep dat je terug vlucht al geboekt is, maar eerst nog volop reizen daar! Veel plezier maken en dan zie ik je volgende blog weer tegemoet!!

25 februari 2015 08:22 | Door: Laura

Hey Remy!! Ja ik heb me slap gelachen gisteravond toen paps en Yvo er waren. Zo groot als de verschillen tussen ons 4 zijn als broers en zus. Jij geniet heerlijk van een tent maar Yvo en een tent is geen combinatie. Hij kijkt er ook zo idioot bij als hij het woord tent uitspreekt, hilarisch! En dan het verhaal dat hij jouw reis best wil doen maar dan wel in een helikopter met een glas wijn erbij. Hoe verzint ie het?!
Nou goed, ik snap jou prima hoor, lekker basic met een tentje in de natuur, heerlijk!
En wat ontdek ik nou: je zou dichter moeten worden --> "Ik zag nog net in het gloren van de zon een dolfijn door het licht springen". Te gek natuurlijk, die dolfijnen dan. Ga je ook nog met die beestjes zwemmen?
nu ga ik Liva even laten zwemmen in haar badje.
dikke kus, zo een waar je plat van word, haha!

25 februari 2015 10:37 | Door: Papa

Hoi Remy,

Als jij nou straks al deze reisverslagen bundelt en opstuurt aan Kilroy kunnen ze natuurlijk niet meer om je heen.
"Alweer niet?"
"Alweer niet!"

Wat een verhalen, ik geniet op afstand met je mee.
Ik zag op de kaart dat je op weg naar Santiago ook nog langs Los Angeles reist.
Waar jij allemaal al niet komt :)

En als je in Santiago bent heb je neem ik aan voldoende tijd voor wat sighseeing voordat naar Paaseiland gaat, of niet?

Veel plezier verder
Pap

25 februari 2015 21:46 | Door: Yoeri

Remy,

Wat een verhaal weer. Ondanks dat ik niet altijd van mij laat horen hier lees ik toch iedere keer weer je verhalen en vind ik het ontzettend gaaf dat jij dit allemaal doet en wat je allemaal mee maakt.
En wat betreft Yvo en een tent: ik heb hem er wel zowaar in gekregen afgelopen zomer dus het is bij hem gewoon een kwestie van wennen :p

Anyway, ik vind het top dat om het zo allemaal te lezen en dat jij er ontzettend van kan genieten. Je schrijfstijl is leuk om te lezen en geeft echt een beeld en gevoel van wat jij mee maakt. Gelukkig blijft die stank wel daar, haha.

Heel veel plezier de komende dagen ik zie vanzelf wel weer een verhaal voorbij komen vliegen ;)

Yoeri

25 februari 2015 22:07 | Door: mama

Kijk dat is nou wel handig voor mij als de anderen alles al vertellen wat ik ook vind, hahaha.

Ik verbaas me er wel over hoe jij al die namen kan onthouden en blijkbaar ook uitspreken waarbij je toch steeds weet waar je het over hebt :) Chiloé kan voor mij best de naam zijn van een leuke dame, een lekker gerecht of een stinkende stad. Hoe dan ook: heel knap.

En straks weet je meer over andere landen dan over Nederland :p wat inmiddels een soort van Madurodam is geworden in jouw beleving. Maar wat maakt het uit, je bent helemaal in die natuur in je element. En als je weer hier bent helpen we je wel met acclimatiseren :) :p. Maar moeilijk zal het wel worden.
Eerst nog Paaseiland bezoeken, vast ook een fantastische beleving!

Ik hoop dat we op tijd die dolfijnen in de vijver hebben, de pinguins in de achtertuin en de condors op het dak :p

Veel liefs en tot volgende keer op je blog, dikke knuffel.